Musiikin merkitys peleissä

Pelien kehityksen alkutaipaleella musiikki oli usein sivuosassa. Pelien äänenlaatu ei ollut kovin kaksinen ja useissa peleissä taustalla kuului vain tasainen pimputus tai muita robottimaisia merkkiääniä. Vaikka teknologia kehittyi, kesti aikansa ennen kuin pelien musiikille alettiin antaa arvoa.Nyt musiikki on noussut kuvan ja pelinsisällön rinnalle taistelemaan asemastaan. Peliä pelatessa kannattaa joskus laittaa äänet kiinni, aika pian selvenee kuinka tärkeä merkitys musiikilla on juonen kehityksessä ja tunnelman luomisessa. Ilman musiikkia pelin pelaamisesta putoaa pois iso pala.Suomalainen pelimusiikin uranuurtaja on piireissä hyvin tunnettu Ari Pulkkinen, joka on kulkenut kivisen tien taistellen pelimusiikin tekijöiden oikeuksien puolesta. Pulkkinen tuli tunnetuksi Angry Birds-pelin musiikin tekijänä.

Kuuluisuudet peleissä

Pelimaailmaan musiikki on saapunut myös kuuluisien yhtyeiden kautta. Guns n’Rosesin paluu siivittyi hyvin NetEnt peliyhtiön lanseeraamalla hyvällä nettikasinovertailu.infon esittelemällä slottipelillä, jossa yhdistyy 80-luvun lopun kovimman rockbändin nostalginen musiikki ja pelaamisen jännitys.Musiikkiteemalla markkinoille tuotiin myös Jimi Hendrixille ja Motörheadille kunniaa tekevät kolikkopelit, jotka kaikki ovat nousseet pelaajien välittömään suosioon. Bändiaiheisten pelien juju on siinä että hyvä musiikki ja bändiin liittyvä imago on jo olemassa, sen jälkeen tarina saa jatkoa hyvin kehitetystä pelistä. Nostalgiset sävelet saavat ainakin fanit valumaan muistoihin ja moni palaa pelin pariin yhä uudelleen.

Pelimusiikki siirtyy konserttisaleihin

Maailmalla pelimusiikki konsertteja on järjestetty jo useita vuosia, oikeanlaisen akustiikan tukemana monet tunnettujen pelien musiikit saavat aikaan mahtipontisen tunnelman. Viime aikoina pelimusiikkia on kuultu myös Suomessa ja salit ovat yleensä täynnä viimeistä paikkaa myöten. Pelimusiikin löytäminen on osoittautunut ongelmalliseksi sillä aiemmin sitä ei löytynyt levykaupoista eikä sitä tallennettu. Se tehtiin ainoastaan peliin kuuluvaksi osaksi sillä harvempi kuvitteli pelimusiikin nousevan suosioon.Toisin kävi ja nyt konserttisaleihin saapuvat niin nuoret kuin hieman vanhemmatkin, jotka ovat pelanneet tiettyjä pelejä nuoruudessaan. Nykyteknologian avulla sävelet saavat musiikin kuulostamaan vieläkin hienommalta ja mielen kätköistä eteen piirtyy pelin maailma ja taistelut.