Kummallisten bändien TOP 5

untitled-75Outoja ja kummallisia bändejä riittää ympäri maailman. Japani on yksi maista, jonka kulttuuri on meille länsimaalaisille jo alkujaan outo, mutta jonka undergroundskene on vielä oudompi.

1. Babymetal

Yksi Japanista maailman tietoisuuteen ponnahtanut outo bändi on Babymetal, jonka jäsenet, kolme söpöä teini-ikäistä japanilaistyttöä laulaa heavy metallin tahtiin. Heidän musiikkivideonsa kertovat muun muassa tytöstä, joka oppi moshaamaan puettuaan ylleen taikakorsetin. Bändin on erittäin inspiroiva fuusio speedmetallia ja söpöilyä.

2. Primus

Primus aloitti uransa 80-luvulla ja sai pian musiikilleen, jonka tyyliä on luonnehdittu vaihtoehtometalliksi psykedeelisillä polkkavaikutteilla, uskollisen kannattajajoukon. Tähän joukkoon kuuluvat myös South Parkin luojat Trey Parker ja Matt Stone, jotka pyysivät bändiä esittämään ja äänittämään South Parkin tunnusmusiikin. Vuonna 1995 heidän biisinsä Big Brown Beaver sai Grammy-ehdokkuuden ja yhtye jatkaa tänä päivänä oman musiikkinsa luomista ja esittämistä.

3. Steam Powered Giraffe

San Diegosta, Yhdysvalloista kotoisin oleva bändi Steam Powered Giraffe on suosiossa varsinkin steampunk-kulttuurin keskuudessa. Tämä bändi yhdistää esiintymisissään musiikkia, pantomiimia, sketsejä, komediaa ja monen eri genren musiikkia. Tämän kolmehenkisen ryhmän jokaisella jäsenellä on oma roolihahmonsa ja siihen kuuluva tausta.Taustatarinan mukaisesti he ovat robotteja, eräänlaisia musiikkiautomaatteja, jotka keksi ja rakensi rikas sandiegolainen keksijä. Heidät alun perin rakennettiin sotaroboteiksi avustamaan mekaanista kirahvia nimeltä Delilah, joka oli sodassa robotttielefanttia vastaan.

4. Buckethead

Buckethead on kitaristi ja multi-instrumentalisti, joka nimensä mukaisesti soittaa ämpäri päässä. Lookin täydentää valkoiseksi maalatut ilmeettömät kasvot. Hänen on erinomainen kitaristi, joka musiikissaan yhdistelee lukuisia eri genrejä.

5. Insane Clown Posse

Detroista tulee Insane Clown Posse, joka räppää kotikaupungistaan Detroitista. Heillä on kasvoillaan Kissin inspiroimat klovnihenkiset maalaukset ja heidän faninsa ovat lempinimeltään Juggalos. Bändillä on myös oma musiikkifestari sekä ammattimainen wrestling-turnaus.