Erilaiset musiikkifanit

untitled-74Kovimmat musiikkifanit fanittavat paitsi musiikkia, myös fanituksen kohteen ulkonäköä ja pukeutumista, heidän arvojaan ja asennettaan. He ovat todellisia ”followers”, eli seuraajia, joiden elämän täyttää kohteen elämän seuraaminen.

Marilyn Manson

Marilyn Mansonin musiikkiin ja persoonaan suhtaudutaan ristiriitaisin tuntein. Mansonin musiikkia voisi lähinnä luonnehtia heavyrockiksi vulgääreillä ja radikaaleilla sanoituksilla. Marilyn Mansonilla on myös hurja ja pelottava imago ja hänen faninsa toistavat tätä omassa pukeutumisessaan. Valkoiset piilolinssit, turvonneet huulet ja kalvakka iho, sotkuiset kajalit ja kulmakarvattomuus sekä joskus hammasgrillit luovat mielikuvaa saatananpalvojasta, goottilaisesta shokkirokkarista, joka aivopesee nuorisoa kouluampumisiin. Pukeutumisessa on vain yksi väri: musta.Fanit toistavat pukeutumisessaan Mansonin tyyliä ja ottavat vaikutteita goottityylistä ja kaikesta taivaan ja maan väliltä. Valkoiset piilolinssit tai ainakin yksi, tuntuu kuitenkin aina olevan must.Kovimmat Manson-fanit kuitenkin tietävät, että Mansonilla on monta minää, joista lavaminä on vain yksi. Siviilissä hän pitää farkkuja ja t-paitoja, ja vaikka ne ovatkin mustia, on hän kutakuinkin tavallinen ihminen. Hän on myös rock-muusikko, joka on tehnyt 11 studioalbumia ja niistä kolme on myynyt platinaa, eikä hän ole koskaan tappanut ketään, ainakaan yleisen tiedon mukaan.

Björk

Björk on monivivahteinen laulaja, säveltäjä, tuottaja ja näyttelijä, jonka musiikki yhdistää monia eri tyylejä ja tekee niistä täysin oman kokonaisuutensa. Björkiä on nimitetty myös musiikkineroksi, joka hallitsee musiikin teorian ja teknisen puolen täydellisesti, sen lisäksi, että on musiikissaan hyvin avoin ja henkilökohtainen.Björkin pukeutumistyyli on myös hyvin omaleimainen ja ottaa vaikutteita kaikesta. Björkin fanit rakastavat tätä nerokasta artistia, joka onnistuu kulkemaan valtavirrassa omalla vaihtoehtomusiikillaan ja tyylillään.Faneilta vaaditaan kuitenkin kärsivällisyyttä ja ymmärrystä, sillä Björk pitää heidät käsivarrenmitan päässä. Hän ei anna valokuvata itseään eikä missään nimessä suostu selfieihin. Hän yleensä ei edes puhu musiikistaan eikä vastaa mitään, jos joku faneista on päässyt lähietäisyydelle ja suitsuttaa häntä maasta taivaaseen.Tämä ei kuitenkaan tosifaneja karkota, vaan he suhtautuvat Björkiin jopa suojelevasti. Kun hänen uusin albuminsa Vulnicura vuodettiin julkisuuteen ennen sen virallista julkistamista, tuntui se pyhäinhäväistykseltä. Björk on luonnostaan ujo ja tapahtumasarja, jossa hänen mielenvikainen faninsa yritti tappaa hänet, sai hänet vetäytymään entisestään.

Sex Pistols ja punk

Punk ei ole kuollut, ei ainakaan die hard Sex Pistols-fanien mielestä, jotka yhä, nyt jo 60-70- vuotiaina jaksavat värjätä irokeesinsa, pukea ylleen Unioin Jack-paitansa ja kilttinsä tai skottiruutuhousunsa. Tosifani ei luovuta koskaan.